Wednesday , 23 July 2014
You are here: Home >> Info >> Senarai Kereta Termahal Di Dunia Tahun 2013
Senarai Kereta Termahal Di Dunia Tahun 2013

Senarai Kereta Termahal Di Dunia Tahun 2013

Assalamualaikum w.b.t. . . .

Susah benar admin nak update entry kalau dah balik kuarter,Line siput je memanjang.. nak facebook pun payah,apatah lagi nak main blog.. ermm sedihnya.apakan daya tak dapat nak pasang streamyx lagi kat situ..jom kita layan pula isu kereta..cakap pasal kereta,semua orang punya impian.nak kereta mewah walaupun status diri yang tak mampu..bila ditanya kereta impian apa,pasti ada yang menjawab nak bugetti, nak ferarri, nak pagani.macam-macam kereta termahal didunia yang mereka akan sebut..takkan pula kereta impian kereta berkos rendah seperti Kancil, Myvi dan sewaktu dengannya.. ikutkan kemahuan,semua kereta termahal didunia ni diri kita ingingkan sebenarnya,namun apa kan daya kena sedar diri juga.. tanpa membuang masa mari kita layan senarai kereta yang termahal didunia untuk tahun 2013 ni..jangan terkejut dengan harga kereta mahal tu sudahlah ye..

Senarai kereta termahal di dunia tahun 2013

1. Bugatti Veyron $1,700,000. Inilah kereta termahal d pasaran dunia.Kelajuannya boleh mencecah 0-60 dalam 2.5 saat sahaja.malah top speed kereta ni boleh mencapai 267mph.Untuk stok racing,memang for sure aku pilih kereta ni!!

bugatti-veyron1-revise

2. Lamborghini Reventon $1,600,000. Satu-satunya kereta paling power n paling mahal lamborghini pernah buat.Mengambil masa 3.3 saat untuk cecah 60 mph dan kelajuan maksimum mencecah 211 mph.Design nye yang cute antara punca kereta ni terlalu mahal.

lamborghini-reventon-side-view-thumbnail

3. McLaren F1 $970,000. Sape yang tak kenal kereta lumbe ni?nama je mclaren.mesti laju2 je yang yeorang akan buat.top speed kereta ni mencecah 240 mph dan bole mencapai 60 mph dalam 3.2 saat sahaja.

mclaren-f1-doors-open-thumbnail

4. Ferrari Enzo $670,000.  Antara “supercar” yang orang kenal.Punya kelajuan maksimum mencecah 217 mph dan mencapai 60 mph dalam 3.4 saat sahaja.

ferrari-enzo-track-turn-thumbnail

5. Pagani Zonda C12 F  $667,321. Sebuah kereta yang d buat oleh syarikat independent kecil d italy.Kereta ni menjanjikan kelajuan maksimum sebanyak 215 mph dan mencecah 0-60 dalam 3.5 saat.D antara kereta2 yang tersenarai,aku paling suke design kereta ni.stylo beb!!

pagani_zonda_c12_f_revise

6. SSC Ultimate Aero $654,400. Walaupun rankingnya adalah d tempat ke enam,namun kereta ni merupakan kereta kedua terlaju d dunia.ia memiliki top speed sebanyak 257 mph dan mencapai 0-60 dalam 2.7 saat.kereta ni boleh lawan kot kereta Bugatti Veyron tu.

ssc_ultimate_aero_rank_1_revise

7. Saleen S7 Twin Turbo  $555,000. Buatan amerika.jatuh no 3 untuk kereta terlaju d dunia.boleh mencapai top speed sebanyak 248 mph dan mencecah 0-60 dalam 3.2 saat.

saleen-s7-twin-turbo-white-thumbnail

8. Koenigsegg CCX  $545,568. Kereta buatan sweedish.antare kereta yang btul2 berusaha untuk menjadi kereta terpantas d dunia.namun d sebabkan saingan yang sengit, kereta ni hanya mampu berada d no 4 terlaju d dunia.boleh mencecah top speed sehingga 245 mph.

2006-koenigsegg-ccx-rear-and-side-grey-thumbnail

9. Mercedes Benz SLR McLaren Roadster  $495,000. Kereta mewah yang mencecah top speed sebanyak 206 mph dan mencapai 60 mph dalam 3.8 saat.Antara kereta2 yang tersenarai,kereta ni yang agak d gelar “luxurious car”.

Mercedes-Benz SLR MCLaren Roadster

10. Porsche Carrera GT $440,000. Sebuah supercar yang mempunyai kawalan keseimbangan dinamik.Berupaya mencecah top speed sehingga 205 mph dan mencapai 0-60 dalam 3.9 saat. 

porsche-carrera-gt-thumbnail

Sumber

 

Kata Achie :Tak payah kereta mahal2,pakai honda suda.keh3

About Achie

One comment

  1. satu hari nanti, akan ku miliki salah satu di atas
    Zuan recently posted…Majlis Iftar eQurban di Warisan Kaseh, BantingMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Murad Reviews
Exposed Skin Care Reviews
Proactive Reviews
How To Get Rid Of Acne Fast
How To Get Rid Of Blackheads Fast
You might also likeclose