Thursday , 29 June 2017
You are here: Home >> Luahan Hati >> Rezeki Ada DiMana-Mana l Alkisah Di Dataran Nilai

Rezeki Ada DiMana-Mana l Alkisah Di Dataran Nilai

Assalamualaikum w.b.t. . . . 


Aku percaya satu benda,benda yang dikejar-kejar walaupun dengan usaha yang mengunung namun bila tuhan tak izinkan,itu cuma kerja sia-sia belaka..bersungguh mana pun kalau tuhan tak kehendaki ,itu hanya membuat kau rasa tak bermaya..rezeki itu ada dimana-mana,kalau tak dapat  disini,pasti ada rezeki kita disana pula..setiap orang dah diberi olehNya rezeki yang melimpah ruah,cuma kita tak sedar dimana dan kita tak pernah nak berusaha untuk mendapatkannya..

Aku pernah rasa jatuh bila mana aku sukar untuk mendapat sesuatu itu,cukup sukar kerana bila mana aku berusaha sebaik mungkin untuk mendapatkannya,malah meminta pertolongan dariNya pun masih belum bisa termaktub yang ia akan menjadi milik aku..malah aku hanya mampu memandang ia dari kejauhan..namun kini aku bersyukur bila mana aku mendapat sesuatu yang lebih baik,malah tanpa aku sangkakan…aku percaya,tuhan turunkan hujan disaat manusia mula merasa kepanasan dek bahang panas terik mentari,..apapun usaha itu semestinya ada,cuma tak perlu mengharap apa yang kau ingini akan bisa kau miliki kerana itu semua kerja tuhan..Sekian!!!

#Tak tahu sempat ke tidak nak bw,petang ini nak ke seberang takir..seminggu kat sana maknanya mungkin aku di alam maya akan berhenti berkata sementara…
#Tak perlu takut bila mana ada yang mengugut nak takutkan kita,kalau benar pun kita mati di tangan dia.itu maknanya tuhan dah putuskan riwayat kita cukup disini dan dia cuma hanya perantaraan sahaja..yang pasti tuhan tahu aku tidak bersalah,kau jangan suka menuduh tanpa ada sebarang bicara kata…
#Kalau dah kena sekali,pasti akan kena buat kali kedua..kalau kena berkali-kali,pasti akan kelihatan sengal jadinya..hehee

#Kan best kalau shoot dapat guna tripod..ermmm tapi sayang tak bawa pula.hehee
untuk gambar lebih lanjut,sila klik link kat bawah..terima kasih!!

Kata Achie :Dulu masa gersang bermain blog,BE sukar nak lekat,tapi bila berblog sekadar suka-suka,alhamdulillah ada rezeki..terima kasih atas rezekinya Ya Tuhan..


Terima kasih atas kehidupan yang engkau berikan..Aku cinta Allah

About Achie

Nama Pena saya adalah Woofer Storm , Namun secara ringkas boleh panggil Achie . Saya adalah seorang Medical Team , Saya adalah seorang Photographer dan juga seorang yang minat dengan blogging .. Sebarang pertanyaan /perkongsian,boleh email di wooferstorm@gmail.com

55 comments

  1. selamat pergi n kembali achie

    #kot2 jmpe awek ganu lak kan hehe

  2. salam kenal dari saya yea..(^_^)

  3. adyhh..lamanya loading widget follower tuh.. nk follow nee..

  4. ye en achie..
    saya sokong anda..
    rezeki tu ada di mana-mana..
    kalau kita tak dapat yang ini,mungkin yang lain untuk kita..
    even kita dah usaha pun,if bukan rezeki xda juga kan..
    apa2 pun,ALLAH tahu mana yang terbaik buat kita..
    sebab tu DIA tak bagi rezeki yang ini..
    tapi nanti DIA akan gantikan dengan yang lain..

    wah,nak berjalan ya?
    have a nice trip..
    btw,dataran nilai tu pernah lalu tapi xpernah singgah pun..
    nice pic..

    p/s : have a nice day en achie..rajin juga dia meng'update' ya..hieee..bukan macam saya.. :p

  5. Erri kata lain mmg klo dah tertulis untuk kita mesti dipermydahkn jalannya kn? Klo dah mmg bukan hak n milik kita setinggi mn usaha mesti x kn berjaya yer. Sesungguhnya Dia lebih mngetahui apa yg terbaek utk kita kn? Tapi kita as hamba x boleh mudah mngalah.. Usaha berterusan n redha dgn sebarang keputusannya.. Ewahhhhh hahaha

  6. Alhamdulillah~ rezeki ^^

    Ehem ehem~bila nak photoshoot gambar comel sy pulak nie? Ngee :DD

    **ehh~ knpa cian kat awk pulak? Hikhik =P

    jadi x dtg UUM? :)

  7. untungla dapat BE. share ler sikit hikhikhik

    hati2 di sana yaa? kan dah rindu. eh? :D

  8. Apa saja kurniaanNYA,
    suka atau duka kita harus bersyukur..
    Kan Achie?

    wow..byk BE..

  9. panas sepanjang hari, hujan ditengah malam.. betul tu, rezeki ada dimana2 sahaja… jnji kita bersabar dan berusaha… Hargailah nikmati yg kita dpt..^.^

  10. betul rezeki tu ade dimana2 tp kenalah usaha dl barula blh berserah :)

    jalan2 je keje eh? nak ikur blh? hikhik.

    psst : su tu lmbt lg nak kwen, tunggu org masuk meminang. haha. selamat mlm :)

  11. dah wujud yea dataran nilai tu? masa study dulu tgh bikin….

  12. hahaha ckp pasal tripod, sampai sekarang tak beli2 lagi hehehehe

  13. rezeki mmg ade kat mane2.. kite yg kena usaha lebih.. kan?

    btw, e'in penah pegi tmpt nie time new year hari tu.. hehe

  14. Hai!

    Done following ur blog
    kalau sudi, meh la blogwalking blog sye..
    dan follow :D

    btw, very impressive blog!

    http://fazlinazahran.blogspot.com/

  15. hohoh banyak BE…belanjaaa sketttt!eekekekek

  16. tahniah…..

    eh mcm mana nak buat BE tu?

  17. bila kamu berdoa hajatkan sesuatu Allah cepat makbulkan doamu bermakna Dia sayangkan kamu, bila Dia lambat makbulkan bermakna Dia sedang menguji kamu tapi bila Dia tak makbulkannya bermakna Dia punya perancangan yang lebih hebat buat kamu.. :)

  18. tc ea.. dan toi rezeki ada di mana2.. insyaALLAH.

  19. wow..seminggu bercuti sana rupanya. mmg syok abis. pasir memutih..lautan membiru!

  20. aku cinta allah. quotes paling menarik perhatian :)

  21. -aah betol. guwa setuju. kalo dah mmg smthing tu ditakdir BUKAN jd hak kita, try la sekuat mane pon mmg takkan dpt punye. kalo dah mmmg Allah tntukan BUKAN utk kite,maka BUKAN lah.

    -ade yg ugut ke?? nak kene lambong nih org tu! meh sini ckp sape org tu! biar guwa kasi mail lambong lambung die.hehe

    *cubeecraft yg doremon tu sng je.. konfem best kalo bleh fotoshoot dgn doremon tu byk2!! rawrrrrr~

    luv,
    cik ana

  22. well,,selalu je bila kita bersungguh2 atas sesuatu..tapi tak dapat..
    bila dah lama2 rupanya Allah bagi yang lebih baik utk kita :)

  23. ya betul tu.. Maybe i received nothing i wanted but i received everthing i need,alhamdulilah =).. #lagu kristal mmg best^^

  24. chemay dah 2 mggu tak berbelog.
    dapat 3 BE.
    syukur.
    :)

  25. Nice pict dik. Mmg ada bakat jd pro photographer ni…

  26. betul r tu.. kadang2 rezeki tu datang bile kita tak mengharapkan.. ape pun. tahniah sebab dapat be bro =)

  27. ahad lepas saya di sini…

  28. dataran nilai ni nilai, n9 ke??
    xdpt nak jupe kt tganu sbb ciktom msk kerja blk kt kuala pilah..

  29. wah tahniah
    alhamdulillah ;)

  30. betul2 klu dah tertulis rezki kita takkan kemana… salam kenal n dah follow u ye!

  31. kan.semuanya Allah dh atur dgn baik n berhikmah.. ^^

    kangan kamu..ahaha ^^

  32. Allah tahu apa yang terbaik untuk kita. Jadi bersabarlah & jgn putus asa. Keep fighting! amboi, lebih2 pulak.

  33. jadi,sekiranya kita sendiri yang nak mencari rezeki tu tak percaya dan yakin yang kita boleh mencari rezeki kat sesuatu tempat tu…lagilah teruk…@_@

  34. Tak apa cuba lagi !! All the best & Think Positive in whatever circumstances ya !! Chaiyok2!!

  35. rezeki setiap orang tu berbeza-beza. kena ugut kah?

  36. yg penting jgn berputus asa utk mencari rezeki

  37. saya setuju statement storm…hehe
    lamanya xjenguk diaaaa…sbb lama dh xberblog..huhu

    http://qasehraihan.blogspot.com/2012/06/dedikasi-istimewa-untukmu.html

  38. rezeki tu kententuan tuhan..Dia juga yang memberinya..kita hanya perlu memohon kepadanya..hehe :)

    Regards,
    =Strider-

  39. kenapa ni..??
    pasrah sgt-sangat bunyinya..

    apapun
    saya setuju
    saya juga pernah berusaha unutk satu-satu perjara yg sampai hari ini bukan milik saya..

    cuma adakala
    saya mampu berpuas hati
    sekurang2nya saya berusaha..

    sekiranya saya tidak berusaha
    dan hanya mengharapkan saja..
    saya fikir
    itu akan buat saya lebih terkilan..

    cuma saya sentiasa bersetuju
    berusaha selepas bertawakal tu
    bisa memujuk kita lebih redha dan bersyukur.

    teruskan usaha
    unutk berjaya.. amin

  40. wahhh rejeki… wah cantek gamba…wahhh jalan je keje….

  41. tahniah C:

  42. Dapat bygkan kalau ada tripod mesti lagi mantap hasilnya..:)

  43. Usaha Tangga Kejayaan …kita hanya dapat merancang Tuhan menentukan segalanya… tawakal ajer lah … mungkin ada yang tersurat di sebaliknya…

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    diy spray paint caliper brake disk kereta

  44. Berusahalah dengan ikhlas tanpa memikirkan balasan semata-mata, kerana semakin tinggi keikhlasan di dalam diri, semakin tinggilah balasan baik yang akan diperolehi dalam keadaan sedar atau tidak… Hanya Allah tempat kita berserah

    kata orang usaha itu tangga kejayaan. Tetapi jika tiada kesungguhan dan niat bukan kerana Allah, samalah seperti anda menggunakan tangga untuk turun ke bawah

    kalau nak di ibaratkan macam orang yang pandai itu boleh menjadi bodoh dan setiap yang bodoh itu boleh menjadi pandai berkat usaha tanpa henti dan kenal erti gagal…

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    diy spray paint caliper brake disk kereta

  45. beto betol. rezeki ada kat mana2. ;)

  46. sekali jatuh tak bermakna selamnya jatuh… rancangan Allah itu ada buat kita.. Insya Allah.. =)

  47. kalau rajin semua nya menjadi BE pon dapat… untung lahhh

    kalau ada rezeki mmg tak kemana…

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    diy spray cover plastic kereta

  48. sangaaaaat tenang baca entri ni. nak-2 sekarang. hmm.

  49. ape yg mati2 ditgn sape ni? takot lak…huhu

  50. Bro duk kat Tganu ke atau kerja kat Tganu nie?? Aku duk area Batu 6

  51. bile blog sy nk dpt BE br? huhu~.. T_T

    bak kate sebuah hadis, mayb bnde yg kite suke tue adalah bruk utk kite, tp bnde yg kite xsuke adalah sbnrnye sgt baik utk kite.. so kite kne redha if kite kehilangan something yg kite sgt suke or syg..coz Allah akn bg yg lbh baik yg kite mayb x expect pun before..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Murad Reviews
Exposed Skin Care Reviews
Proactive Reviews
How To Get Rid Of Acne Fast
How To Get Rid Of Blackheads Fast