Friday , 26 May 2017
You are here: Home >> Informasi >> Cara Transfer Dari Maybank2u Ke Asb Online
Cara Transfer Dari Maybank2u Ke Asb Online

Cara Transfer Dari Maybank2u Ke Asb Online

Cara Transfer Dari Maybank2u Ke Asb Online

Malas nak beratur di Kaunter Asb ? tiada masa nak beratur masukkan duit di kaunter Pejabat Pos ?apa susah, sebenarnya anda boleh masukkan duit ke Asb secara online? anda boleh guna maybank2u ataupun cimb click online. nak tahu cara mudah nak transfer dari maybank2u ke asb online?teruskan pembacaan anda tentang Cara Transfer Dari Maybank2u Ke Asb Online

Cara Transfer Dari Maybank2u Ke Asb Online

Syarat utama untuk menggunakan aplikasi ini adalah anda mesti mempunyai akaun Maybank2u, jika tiada anda perlu mendaftar terlebih dahulu.

Ikuti langkah2 dibawah yang telah aku sediakan untuk kemudahan bersama.

1. Masuk ke dalam http://www.maybank2u.com.my/

 2. Macam biasa masukkan Username & Password (yang ni sendiri punya …. rahsia tau..)

3. Pilih pada bahagian Investment

4. Klik pada ASNB Unit Trust Additional Purchase


5. Tandakan “check box” sebagai pengesahan dan klik butang Next

6. Dapatkan TAC Number dan isi maklumat yang diminta seperti jumlah tambahan pelaburan, no.akaun ASB anda dan Pilih Jenis pelaburan anda (Pilih Amanah Saham Bumiputera). Seterusnya klik butang Continue


7. No. akaun ASB anda adalah seperti kedudukan didalam buku pelaburan anda. contoh seperti gambar diatas.

8. Masukkan TAC anda yang telah dihantar ke Handphone anda. KlikConfirm

9. Akhir sekali Sekiranya anda berjaya Status akan menunjukan“Successful”. untuk contoh diatas status menunjukkan “Unsuccessful”kerana jumlah pelaburan yang dimasukkan adalah RM1. Minimum pelaburan adalah RM10 sama seperti membuat pelaburan menggunakan buku di pejabat pos.

Jadi macam mana ?mudahkan nak buat cara transfer dari maybank2u ke Asb online.. kalau nak jimat duit,letak saja dekat ASB sebab agak susah sikit nak keluarkan buat joli kan?hehe

 

Kata Achie : Selamat Mencuba

About Achie

Nama Pena saya adalah Woofer Storm , Namun secara ringkas boleh panggil Achie . Saya adalah seorang Medical Team , Saya adalah seorang Photographer dan juga seorang yang minat dengan blogging .. Sebarang pertanyaan /perkongsian,boleh email di wooferstorm@gmail.com

60 comments

  1. Ada tak charge yang dikenakan?

  2. Tranfer untuk pihak ke 3 bleh.?

  3. Slm..klu nk check baki dlm ASB secara online bleh ke?

  4. Cimb kna cas rm1.06 tuk transfer asb

  5. Ada, memang ada charge, RM2.00 (tidak termasuk GST) untuk sekali penambahan pelaburan. Jadi transferkanlah nilai2 besar, baru mudah.

    Sila baca syarat2 sblm melabur yg tertera sblm kita transfer.

  6. Pembetulan, dia charge RM1.06, termasuk GST

  7. Ada charge RM1 utk setiap transaksi. Tambah gst 6% RM1.06

  8. boleh tranfer ke akaun org lain tak….contohnya sy nak tambah untuk wife

  9. Ade charge… RM1 je… skrg ni plus la 6% GST.
    Tp berbaloi la dr nk gerak ke bank @ pejabat pos & beratur pjg lg.. Semuanya ada dihujung jari saje.

  10. Klau cimb x boleh kn? Sy dh cuba tp x bejaya..

  11. kalau cimb clicks pun sama ke?

  12. ASB anak pon bole transfr ka??

  13. norhamisah amran

    slm. nk tnya tu trnsfer klu mbnk2u dgn asb mybnk jgk…klu asb dr cimb….blh buat transfer mcm biase ke..kn laen acc….mbb ke cimb..

  14. Oww baruku tau..tq

  15. Rasanya, kena charge RM1.00 + 6%(RM0.06) = RM1.06

  16. confirm ke masuk ke dlm acc? sy x pernah buat…

  17. hi.. ini untuk asb yang buat loan tu ke atau asb yang masuk ikut suka tu? atau both?

  18. Maximum sehari berapa boleh di transfer?

  19. Akaun remaja pn sama ke

  20. knpa sya buat sttus pending?

  21. Transfer Maybank ke asb je dpt kan? Jgn ckp asb g maybank pun dapat. Hahahaha. Kalau dpt , smpai ke sudah aku tak maafkan post ni sbb ajar aku utk pindah duit yg susah nak dkeluarkan ke sngat mudah dkeluarkan.

  22. Ohhh bru tau boleh transfer online..pasni tak yah nak g bank atau pejabat pos lagi
    MaMa Chantique recently posted…Awas…Jika Tidak Bersedia Jangan Ambil Tonik Ajaib Ini.My Profile

  23. Boleh kemaskini trus tak? Nak tgok jumlah smua dlm buku…kluar masuk invest

  24. Dh cuba… ASB x dpt buat transaction. ASNB jer…

  25. Kalau Amanah Saham Didik boleh tak?

  26. good sharing. lepas ni boleh try. rasanya cimbclicks pon blh buat.
    Hannah Aziz recently posted…BABY BOX! PROJEK TAMAK PAHALAMy Profile

  27. wahh… mcm tu ngopenya.. tqvm

  28. Ade caj x? Sbb kalau cimbclick caj lbh kurang rm6.00++ x salah kte..

  29. Uhuu…baru tahu. Selama ni cuba tk pernah jadi. Tq admin. ☺
    Ayu recently posted…Petua Kurangkan Bengkak Susu yang Menyakitkan Semasa BerpantangMy Profile

  30. Kenapa kt situ cuma utk transaction asnb ja?

  31. macam mna dgn pnyata di buku?? akn d update?

  32. salam admin,

    nape saya buat x jadi ye…die x kuar pun step y no 6 tapi ade kuar confirmation status.. lepas sahkan status xde pn kuar y step utk tmbah asb tu

  33. sy dh try wat..tp die tulis do not ape tah..mksd die lebh kurg kne register dlu..mcm mne to

  34. baru je nak buat transfer pegi ASB tapi kat M2U tapi dia lain sikit dari yg anda paparkan.. dia tak ada tempat untuk isi jumlah perlaburan dan transaction cuma untuk ASB 1Malaysia & ASB 2.. pening lahhh

    • utk asb bumiputera..select ”amanah saham bumiputera”…lau dah ada asb 2 then nk transfer kt situ just select ”amanah saham bumiputera 2”

  35. hari jumaat lepas saya ada registered (24 jun 16) .
    asb via maybank2u.
    ni dah 27 jun 16..
    tapi still pending lah.
    nak kene tunggu ke?
    g kaunter ke?
    apa tindakan seterusnye ye?
    mohon penjelasan..
    plisss…
    buntu niiihh.. :(

    terima kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Murad Reviews
Exposed Skin Care Reviews
Proactive Reviews
How To Get Rid Of Acne Fast
How To Get Rid Of Blackheads Fast