Thursday , 29 June 2017
You are here: Home >> Kata Hati >> Blog Aku,Suka Hati Aku l Macro Shoot

Blog Aku,Suka Hati Aku l Macro Shoot

Assalamualaikum w.b.t. . . .


#Naik main landskap atas bukit,tapi lupa bawa tripod..grrrrrrr

Benarkah apa yang blogger suka katakan,blog aku suka hati aku nak kata apa..suka hati aku nak mencarut ke,nak memaki ke,nak memalukan orang ke..nak buat apa pun,lantak aku ..nak ikut kata orang lain buat apa,ada aku kisah??ermm rasanya bagi aku,mungkin ada benar juga apa yang dikata,memang blog itu  kau yang punya,kau yang create akaun,kau yang jadikan blog itu menjadi sebuah blog yang hot..jadi tak salah bagi dia nak buat entry macam mana..aku setuju itu..

Namun ,kekadang terfikirkah kita satu perkara,bila kita membuat entry yang banyak mencarut,banyak memaki orang,banyak sakitkan hati orang.apa yang kita dapat?nak buat entry sebegitu tidak menjadi masalah,buat blog dan jadikkan ia private blog..kau nak upload gambar menjengkelkan ke,nak buat entry hot rasa nak telan orang ke,apa je janji kau seorang yang layan…Blogger lain pun tak sakit hati,blogger lain tak juga rasa nak sentap..tak ada juga kes saman menyaman nanti..Tapi bila kau dah publish sesuatu entry dan share entry kau dengar blogger lain..makanya kau kena beringat satu perkara,blogger yang datang kat blog kau bukan suka-suka nak dimaki,dah tertarik nak tengok entry kau..tapi terasa hati bila entry itu cuma nak telan dia balik.kasihan kan??..nak main blog kena juga ambil peduli perasaan orang lain,bukan perasaan kau je nak kena jaga..Sekian^^

#KAU merujuk kepada aku..bukan untuk siapa2..kerana blog ni kan kuat memaki^^
#Sahabat,kalau nak amik gambar dari blog ini dipersilakan..tak perlu nak minta keizinan lagi ye..kita kan bersahabat,cuma aku shoot entah apa2..jangan termuntah sudah !!
#Penat balik dari shoot macro tadi,walaupun tiada macro lens,extension tube pun tiada,hanya mampu pakai reverse ring je..Diffuser pun tak pakai,cuma pakai light dari body je..so hasilnya pun biasa2 juga..heeheee

 #Merenung masa depan yang makin suram..heheee

#Dia ni single juga..siapa yang nak?sila amik nombor..hehee



Kata Achie :Bukan mudah nak main macro..Mencik !!


Sila like jika suka entry ini..Arigato^^

About Achie

Nama Pena saya adalah Woofer Storm , Namun secara ringkas boleh panggil Achie . Saya adalah seorang Medical Team , Saya adalah seorang Photographer dan juga seorang yang minat dengan blogging .. Sebarang pertanyaan /perkongsian,boleh email di wooferstorm@gmail.com

53 comments

  1. Wah bencinya baca entri ni. Boleh ? HAHA :D Nice gila lah shoot ! Ajar ajar kan. Tapi, belikan Shag macro lens dulu noh :Pp

  2. nak tahu satu benda tak? IMY~

    take care ;)

  3. ok, komen aku kan, lawa btul lah gambar no 2 tuh. :) n kawan ko nih kan c deknot kira kn? ada wooo rpa dia sama ngan budak d uitm. konpius pun aku.

  4. pelik kan, ada sesetengah blogger suka ckp blog die suke hati dia nak buat apa..tp masalahnya org lain pun ada perasaan juga..perasaan yg perlu dijaga..hmm~

    hahah..kamu ni..ngajak je..akak ajak bebetul kang segan pula~ =p

    abg akak yg no.3 suke amek gamba macro..kalo ada masa jenguk la blog dia ye~ ^^
    http://nayie03.blogspot.com

  5. wah dah ada lens macro…nie aku jeles nie

  6. telan air liur terkejut tgok gmbar ulat –“

    tapi cantik :)
    Subhanallah.

    nanti cari rama-rama pulakkk, hihi.

  7. Bestnye….sgt cumil..lreverse ring pown ok pe? Xyah mencik mencik….cumil jerk pic tu sume…

  8. aku baru nak berjinak jinak ber dslr bro.

    HAHAHAHA

  9. nice pictures :)

    maybe sesetengah blogger fikir dia punya blog dia blh buat apa saje yg dia suka.

  10. emmm nntilah suatu hri nnti. malu aku tba2 muncul sejak lama x muncul. slmt mlm fren

  11. btol boleh guna gambar ni bro?setailo lah…nanti aku pastikan aku bagi credit kat ko…eheheheeee…

    anyway,aku dulu pon pernah tulis pasal isu ni bro…panas panas!hahaha XD

  12. sekarang manusia susah nak terima nasihat sebenarnya.
    bila orang tegur.
    mulalah nak buat ayat.
    “mulut aku. suka hati aku lah”
    tak fikir pulak pasal perasaan orang lain agaknya.
    haishhhh~

    achiee.
    pakai lens apa ya?

  13. shoot tuh pun dah ohsemmm gilerrr.. tahu?? aduiiii, sakit nye mate ni tengok dengan api kejelesan. hahaha

  14. ok…mne nombor? haha…geli tgk pic ulat..

  15. wohooooo…achie…….

    gambar2 itu sgt laaaaa AWESOME!!

    #dlu sy blogging ikt suka ati sy tp bila da ada readers, kna bt blog dgn b`ati..

    tp xska sbnrny mcm tu..huhu

  16. slm beb..
    n3 ni teringat beberapa post2 intan waktu tika dulu..x berapa sgt la..post intan memaki org..sbb time tuh bengang gilerr..!!! tp skrang post tuh intan dah buat draft.. ;)
    haihhhh..

  17. biasanya nie species slah guna statment..mmg betul dia punya blog ikut dia punya suka laa..tapi kena ade batas gak..sama macam kes customer always right..kekadang ade org yang jenis x paham bro..hehe

    Regards,
    -Strider-

  18. pic tu cantik tau… jelez…=)

  19. aku da update entry.
    #ehh perlukah bgtaw? haha kdaa tc

  20. wow cantek la gambar gambar dalam entry ni.

  21. gbr2 tu achie snap kerrr? itu sudah prooo!

  22. nak memaki takpe. jangan bagitau sape sudah. kang ada jugak yang terasa kan. haha cuma jangan annoyed sudah lah, nanti ramai menyampah nak datang blog kita pulak kan. hehe

    psstt, somel jugak yang pakai baju pink tuh. weee larikkkkk

  23. aku suke smua gambo macro tu..tp plg suke yg ni (http://2.bp.blogspot.com/-sA4j3mkmSvk/TzfXWqV38FI/AAAAAAAABmU/bSmWDF5C0ls/s640/DSC_9023.jpg)

    eh abg baju pink!no tepon plis!!HAHAHA

    gambo yg atas bukit tu stail lah!

  24. hehe. menciikkk r sangattt!!

    mekaseh lahhh , kite terase gile neh ha dengan post abg macho k.
    belog kite, suke hati kite leeee.

    lalalalaa.

  25. x elok gak sbnrnya brprinsip cmtu..mmg la blog tu kite tp bile nk shre kena la hati2 kan?hehe

    eh2,bnatang yg bwh skali tu ape eh?

  26. mmg betul..kite leh tulis apa yg kite nk..tp kite kena igt esp yg muslim…kalu salah tetap dosa dan kalu benar ttp ada ganjaran pahala…so pilih la nk dosa ke nk pahala…

    p/s cantik pic2 tu

  27. ulat beluncas tu cantik…

  28. Yeay 1st !!
    Nape nie bro Achie ?? ade blogger yg terkecikkan ati ke ?? huhu maafkan je la eyh.. tapi bukan blog CikUna kan? Kan? hehe

    Macam biase suke nak tinggalkan semangkuk dua kata yg membuat cikgu BM nanges2 sebagai tatapan.. hihi
    # Belajarlah memaafkan walaupun dihatimu terluka,
    Pandanglah ke hadapan walau mata pun dah tua..hihi

    tata
    \\( ^_^ )//

  29. blog kita,memang suka hati kita la nak tulis apa..
    tapi bagi saya jangan terlalu menunjuk perasaan yang negatif yang menggunakan bahasa yang teruk..
    tak elok juga bila orang baca..

    seelok-eloknya guna la bahasa yang baik..
    ataupun guna bahasa yang berkias..
    so,tak ada siapa yang akan terasa.. :)

    p/s:cantik gambar-gambar tu..have a nice day.. :)

  30. Ya Allah..sejuk rasa mata tengok gambar..hijaunya..cantik!

    eh..mana ada marah la..cuma lama tak komen2 jer..hehe..baca selalu jer..

  31. huwaaa…achie…kamu mengata saya eh??okey. lepas ni nak private blog. haha.

    ehemm.ni datang nak amek nombor. cepat ah bagi!!!btw, kelassss lah achie. gambar stylo jugak walaupun tak guna lens micro. ohohohoh.

  32. wah..cantikla achie gambo serangga tu sume! mesti susah nak shoot kan?.

    *blog ni takdela maki teruk2, sekadar teguran sinis..takde hal.

    *apsal masa dpn suram pulak? kan dah buka buku baru dik oi..

  33. pd akak yg tak pandai menembak ni semuanya cantik belaka…. kalau dapat no drp pic nombor 2 tu lagi le canteeeekk!!

  34. wah..gmbrnye semua menarik..lagi2 pix yg ke2 uh..mnta no tpon..hehehe

    p/s: miss me erk..hee~~ ngaku pat.

  35. yaaa, saya setuju dgn pendapat ini.. buat blog bairlah berpada2… bukan utk susahkan org kan.. ehe

  36. aku mmg xsuke org yang kuat mencarut ! hihihi :)

  37. beb terang sgt la gmbar2 kat makro tu.. huhu aku x pandai sgt, but nampak trlalu terang kat daun tu… so tak brapa cantik nak tengok.. :)

    tp yg part lebah tu cun!

    based on type of blogger, agree yg ada mcm2 jenis blogger.. aku x tau dah kat mana aku brada skarang ni.. dlu aku sesaja je, then niat nak share info.. now? haha

  38. memaki2 xde laa nikmat sgt sebenarnya..

    hurmm..

    xnak no tepon dia..tp nk no tepon WS.. =p

  39. blog kita adalah keperibadian kita..tho ia hak kita tp mesti ada batasan juga kan..=)

    superb la pics macro tu..masih lagi terkial2 nak shoot macro..huhu

  40. serius semua gambar2 nih cantik
    gambar merenung masa depan tu memang cun

    P/S : Nak Minta Tolong Bantu Hans Menang iPad 2

    http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

  41. kahkahkah…nak nak yg kwn tu…*lagalaga jari….

    skrg rmao org bermain dgn mikro kan…satu lg seni lens…suka mikro…

  42. cantik laaaa gmbar macro tu…:)

    jgn terlalu merendh diri k..;p

  43. kalau cam ni dah nampak profesional ni….

    orang kata macam tu… blog dia dia punya suka nak buat apa…

    kita kena ingat… blog bukan kepuyaan dia… sebab orang boleh baca dan nilai….

    so bila maki hamun orang dah dapat tag peribadi seseorang…

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    diy pasang soundproof kereta

  44. Hmm. Entah la. Tak tau nak cakap macam mana. Spesis yang suka kata “blog aku, suka hati aku la” ni patut private kan je blog dorang tu kalau tak nak kena komen ke, kena kritik ke. Senang citer. Haha.

  45. nice pic..

    #bila laa leh ada kamera lehh shoot cm nie..

  46. leh x nk like pic2 tue sumer 1000x???? ^_^ gile cntik & cun aa… sy suke sgt3~!!!!!! achie dh mkin pro snap pic.. ganbatte & omedetou~!!

    truskn snap pic camnie, mmg cun abis aa~!! errrrr… sy xnk amik nombor, haha.. XD

  47. w/pun blog kite tue hak kite, tp xleh aa free2 aje dok maki or tulis fitnah ke ape.. kne aa frenly & pikirkn org lain, kn?

    bile lak blog achie nie maki2 org? xde pun, xde pun.. >_<

  48. wahh..cantik gila gambar2 ni :)

  49. psssstttttttt….
    suke pic achie yg dok mrenung jauh tue, nmpk cool lak, hihi~.. >_<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Murad Reviews
Exposed Skin Care Reviews
Proactive Reviews
How To Get Rid Of Acne Fast
How To Get Rid Of Blackheads Fast