Thursday , 29 June 2017
You are here: Home >> Kata Hati >> Bila Kau DiUji l Oh Bulan

Bila Kau DiUji l Oh Bulan

Assalamualaikum w.b.t. . .  

#Guna lens 18-105mm,iso 100,F8,Shutter speed 1/200..

Bila kau diuji,pasti kau akan rasa tercabar sekali..Apatah lagi bila ujian itu datang berkali-kali,kalau seseorang itu tidak kuat dengan dugaan yang diberi,pasti akan membuat perbuataan yang sungguh keji..malah berani membuat diri begitu hina disisi tuhan..hidup ini penuh dengan ujian demi ujian..mungkin bagi kita ujian ini cuma hanya menyusahkan kita,namun tak pernah terfikir mungkin ujian yang datang itu mungkin boleh membuat proses kematangan kita menjadi lebih mudah..bayangkan bila kita tidak pernah membuat silap langsung,boleh jadi timbuk riak dabik dada mengatakan kita begitu sempurna walhal tiada manusia begitu sempurna yang menumpang dibumi tuhan ini..Apapun bila kita diuji,semoga kita sabar menghadapi ujian ini..semoga ada insan yang sudi menemani diri kita,dan berfikiran positif tanpa perlu ada sikap prejudis..Sekian !!



#Jangan sedih bila anda dizalimi..ingat,tuhan itu lebih mengetahui..atas semua yang terjadi.
#teruja nak beli lens macro..kemari kau kesini..cepat!!
#Aku dah bangkit dari kekalahan..terima kasih atas sokongan sahabat semua..

 #Sunset semalam

#Kat taman putra perdana je mampu..heheee

About Achie

Nama Pena saya adalah Woofer Storm , Namun secara ringkas boleh panggil Achie . Saya adalah seorang Medical Team , Saya adalah seorang Photographer dan juga seorang yang minat dengan blogging .. Sebarang pertanyaan /perkongsian,boleh email di wooferstorm@gmail.com

39 comments

  1. oke sangat cantik picture yang terakhir.

  2. Indahnyaa gmbar tu.. mmg cantik! sangat.. (T__T)

    welcome abg ACHIE.. (^^,)

  3. Bila kita diuji Allah,kita akan menjadi lbih matang.

  4. nice pictures u have there!

  5. wow…yg sunset tu lawa..bulan pon lawa….err yg bdaun2 tu xlawa..huhu jujur x? keep it up!

    yeahh fighting!

  6. Archie, bagi org yang beriman macam kita percaya bahawa Allah menguji hambanya yang mampu sahaja..Akak tahu archie mampu.

    #Camni la adik akak :)

  7. taman putra perdana?
    pernah mengajar kat sekolah agama swasta Al-Hatem..dalam taman putra perdana tu…

  8. hidup yg sentiasa smooth dan tiada cabaran boleh membuatkan kite leka…if u think about it :)

    anyway,aku suke giler ngan gambo2 kat blog ni.setailo doh! kudos!

  9. ade eh org yg xpenah jatuh or ditimpa kesusahan/ujian? “>_< bkn sy la tue, hehe.. ditimpa ujian, dizalimi, sumer sy penah, huhu~.. T_T bgus la achie dh kembali b'semangat blk.. dh bgn dr kesedihan.. ur welcome, hihi~.. ^_^ cun aa pic2 achie snap nie.. >_<

  10. owh.. pnat eh semlm smpi xupdate? xpe3.. >_< ari nie lak sy malas nk update.. hoho.. XD nk BW smpi puas lak smbil relax2 dok umah.. coz esk dh start klass, huhuhuhu~.. T_T smoge dpt bli lens impian achie tue~.. ^_^

  11. tiada guna dok merintih, hidup mesti diteruskan =)

  12. suke tgk bulan, maka sy suke gmbar bulan itu..santek..^^ sy suke air/laut+sunset, jadi, sy suke gmbar sunset tu

    jap, lens micro ke macro? tak typo kan tu? :P

  13. huhu… Nape nie bro achie ?? dah2 la tu x amo sedey2 lg k… tak pe, ai paham camne rasenye hati & perasaan bro tu coz mmg ia sesgt la memeritkan kan? kan? even luka dah sembuh tp parut die til ade kan? kan? hehe.. memandai je ~weeee~

    suke nak bg bro kata2 ni la :

    ” Berjalanlah dgn penuh harapan, walau hidup ini tak selalu bahagia…
    Sedekahlah 1 senyuman walau dihatimu tak mampu lagi bertahan…”

    Ok tak bro Achie??? hehe..
    \\( ^_^ )// senyum

  14. serius cantik gmbr bulan tuh! subhanallah :)

  15. seteruk mana pon ujian tuh bagi kita.
    Allah tetap akan bantu untuk hadapinya.
    jangan risau.

    achieee.
    cantik gambar yang last tuh.
    boleh buad jadi wallpaper.
    :)

  16. Dah nak beli macro lens ke dalim ? Ni jealous neh! HAHA :D

    #setiap ujian membuat kita lebih kuat sepatutnya. kan kan :D

  17. smoga kita smua sntiasa dberi kekuatan oleh Dia..Amin.. :)

  18. bila kita diuji,tandanya ALLAH sayangkan kita..
    memang betul..kalau sesiapa yang tak tahan dengan ujian ALLAH pasti akan melakukan perbuatan yang tak baik..

    apa2 pun jadikan ujian itu sebagai medan untuk kita pelajari tentang sabar,tabah dan menerima qada' dan qadar ALLAH..

    jika tiada insan yang sudi mendengar tentang keluhan anda,tentang masalah anda,ALLAH sentiasa ada disisi anda..

    heve a nice day en achie..btw,nice pic.. :)

  19. ye! kita jangan sekali sekala mengalah jika kita menerima ujian,,, ALLAH berikan kita ujian kerana ALLAH sayannnngggg dekat kita… kalau tak dibagi ujian,,, err… tau2 je kan =)

    ujian diselit dengan berguni2 kesabaran… ALLAH lagi sayang…

    nice pic^_^ jelez la… kih3

  20. Allah sentiasa menguji hambaNya yang Dia syang hehehe

  21. Huhuhu….tgk sunset xbawak kite…sentap la….
    Hehehe…

    Psss….lens macro erk? Pnjam….

    Pssss…..gambar bulan tu trusnshoot ke, shoot dr teleskop?

  22. camtu la achie..bangkit tau!!
    senang hati akak..kalau asik sedih, syaitan mudah menyusup dlm hati.

    *wow..gambar2 kali ni teramat 'hidup'!
    plg suka yg last tu..mohon amik ya!

  23. nice! aq nak cam same cam ko..haha

  24. cantik scene2 kt atas tu,,nak terjun bidg fotografi lak ye,,;)

  25. nak beli lens lah pulakkk.. aishhhh.. jeles niehhhhhhhh

  26. sumpah anda sangat kreatif dalam bab fotografi, nak jadi model boleh..kahkahkah

  27. lawa bana gambar sunset ea taw.
    ee aku pun ska sunset!
    gambar last tuh pun lawa oh.
    eh terlebih puji plak, hehe, jgn kembang =p gmbr ke2 pun aq ska.
    tapi miring lah plak n rndu pla bekawan ngan ko. hihih.

  28. i loikeee.no humans can be pefect.

  29. nice gambar bulan tu….

    wah tak sabar gak nak beli lens macro. fuh kalo la dapat. mmg syok le. habes semua serangga jadi model

  30. beb thx..sbb secara x langsung memberi intan semangat…

    “..”Allah sungguh kagum kepada orang mukmin, apabila menerima nikmat ia bersyukur dan apabila ditimpa musibah ia bersabar”….

  31. gambar tasik tu kat putra perdana gak ker??hehe

    Regards,
    -Strider-

  32. Allah takkan menguji seseorang hambanya lebih daripada kemampuan hamba itu sendiri. selagi kita boleh terima ujian daripada-Nya selagi tu Allah tetap beri ujian. supaya takkan lalai dan sentiasa ingat kepada-Nya.

  33. selalu tewas ngan dugaan…T_T

    camane achie boleh bangkit eh. tahniahhhhh!!!

  34. Malam bulan dipagar bintang… cantikk sungguhhhh

    beb kalau ujian tak teruk sikit pun ada hikmahnya….

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    diy pasang soundproof kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Murad Reviews
Exposed Skin Care Reviews
Proactive Reviews
How To Get Rid Of Acne Fast
How To Get Rid Of Blackheads Fast